H.B: Εκτίμηση της Λιζ Τρας για ενδεχόμενο δεκαετούς πολέμου στην Ουκρανία

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να διαρκέσει έως και δέκα χρόνια  εκτιμά η Βρετανίδα υπουργός εξωτερικών, Λιζ Τρας, επισημαίνοντας στους δυτικούς συμμάχους ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμη λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι ένας «απελπισμένος απατεώνας χειριστής» που δεν πρέπει να ανταμείβεται για την επιθετικότητά του.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να εξαπολύσει επιθέσεις στη Μολδαβία ή τη Γεωργία, εάν του επιτραπεί να διατηρήσει την ουκρανική επικράτεια, παρατείνοντας τη σύγκρουση για τα επόμενα χρόνια.Σε μια σημαντική ομιλία για την εξωτερική πολιτική χθες το βράδυ, η Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι «αν τα καταφέρει θα υπάρξει ανείπωτη περαιτέρω δυστυχία σε όλη την Ευρώπη και τρομερές συνέπειες σε όλο τον κόσμο». Είπε ότι η Βρετανία και οι σύμμαχοί της πρέπει «να συνεχίσουν να προχωρούν περισσότερο και πιο γρήγορα για να απωθήσουν τη Ρωσία από ολόκληρη την Ουκρανία».Είναι κατανοητό ότι οι υπουργοί ανησυχούν ότι ο Πούτιν μπορεί να καταφύγει στη χρήση πυρηνικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς ή χημικών όπλων καθώς γίνεται όλο και πιο απελπισμένος. Η υπουργός εξωτερικών υποστηρίζει ότι στη Ρωσία δεν πρέπει να δοθεί κανένα ουκρανικό έδαφος σε καμία ειρηνευτική συνομιλία και ότι η κρίση στην Ουκρανία πρέπει να είναι ο καταλύτης για μια αναθεώρηση της προσέγγισης της Δύσης στη διεθνή ασφάλεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος