Γουατεμάλα : Η Κάμαλα Χάρις θα ανακοινώσει μέτρα κατά της διακίνησης ανθρώπων

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στη Γουατεμάλα, τα μέτρα για την καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων.

Σκοπός του ταξιδιού της είναι η μείωση των μεταναστευτικών ροών από τις χώρες του λεγόμενου Βορείου Τριγώνου της κεντρικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ).

Το πρώτο της διεθνές ταξίδι στο εξωτερικό, στη Γουατεμάλα, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αλεχάντρο Γιαματέι, και στο Μεξικό, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Η Κάμαλα Χάρις διαβεβαιώνει ότι θέλει να «δώσει ελπίδα» στην περιοχή από όπου αναχωρούν οι περισσότεροι από τους μετανάστες που φθάνουν τελευταία στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Η αντιπρόεδρος θα περάσει τη νύχτα στη Γουατεμάλα και θα συναντηθεί σήμερα με τον κ. Γιαματέι. Θα συναντηθεί επίσης με αντιπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, συνδικάτων και εργοδοτικών ενώσεων, διευκρίνισε η ομάδα της. Είπε πως θέλει να έχει «πολύ ειλικρινείς και τίμιες συζητήσεις» για την «ανάγκη» να καταπολεμηθούν η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η βία στη Γουατεμάλα, φαινόμενα που πλήττουν ειδικά «τους πιο ευάλωτους πληθυσμούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος