Γουατεμάλα: Έφηβες συνελήφθησαν την ώρα που αποκεφάλιζαν 15χρονη

Τρεις έφηβες ηλικίας από 14 ως 17 ετών, μέλη της συμμορίας Barrio 18, συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας την ώρα που αποκεφάλιζαν ένα 15χρονο κορίτσι, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Οι ανήλικες «ανακαλύφθηκαν ενώ αποκεφάλιζαν ένα κορίτσι 15 ετών» χθες, Παρασκευή, το βράδυ σε πολυκατοικία σε βόρεια συνοικία της Πόλης της Γουατεμάλας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Χόρχε Αγκιλάρ. «Αστυνομικοί που περιπολούσαν σ’ αυτό τον τομέα άκουσαν κραυγές και άρχισαν αμέσως να ψάχνουν από ποια πολυκατοικία προέρχονται αυτές οι εκκλήσεις για βοήθεια», εξήγησε ο Αγκιλάρ.

«Μπήκαν στην πολυκατοικία τη στιγμή του εγκλήματος: η μία απ’ αυτές κρατούσε το θύμα και η άλλη τραβούσε βίντεο με το κινητό της», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας πως, παρά την επέμβαση των αστυνομικών, το θύμα υπέκυψε επιτόπου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κίνητρο του εγκλήματος.

Η συμμορία Μπάριο 18, όπως και η αντίπαλή της, η Μάρα Σαλβατρούτσα, ειδικεύονται σε εκβιασμούς εμπορικών καταστημάτων και εταιρειών λεωφορείων, δολοφονώντας τους υπαλλήλους που αρνούνται να πληρώσουν τα ποσά που απαιτούν.

Οι συμμορίες και οι δραστηριότητες που συνδέονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών ευθύνονται για περίπου το 50% των 3.500 βίαιων θανάτων που καταγράφονται κάθε χρόνο στη Γουατεμάλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος