Γκρέτα Τούνμπεργκ: «Η προστασία του κλίματος δεν είναι έγκλημα» – Η πρώτη ανάρτησή της στο Twitter μετά από την κράτησή της

Array

Την πρώτη της ανάρτηση στο Twitter έκανε η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μετά από την περιπέτεια που είχε αφότου τέθηκε υπό κράτηση, από κοινού με άλλους ακτιβιστές, επί «αρκετές ώρες» νωρίτερα την Τρίτη, μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις για την επέκταση λιγνιτωρυχείου στην κοινότητα Λούτσερατ της δυτικής Γερμανίας, όπως είχα αρχικά μεταδόσει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Συγκεκριμένα, στο tweet η ίδια ανέφερε.

«Χθες συμμετείχα σε μια ομάδα που διαμαρτυρήθηκε ειρηνικά για την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου στη Γερμανία. Μας συνέλαβε η αστυνομία και μας κράτησαν, αλλά μας άφησαν να φύγουme αργότερα το ίδιο βράδυ. Η προστασία του κλίματος δεν είναι έγκλημα».

Η σουηδή ακτιβίστρια βρισκόταν από την περασμένη Παρασκευή στο πλευρό των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την κατεδάφιση οικισμού με σκοπό την επέκταση του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή.

Χιλιάδες διαδηλωτές αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις της αστυνομίας και παραμένουν στις θέσεις τους. Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν σήμερα με καταλήψεις σιδηροδρομικών γραμμών και αποκλεισμούς δρόμων.

Το λιγνιτωρυχείο, που ανήκει στον ενεργειακό κολοσσό RWE, βρίσκεται μεταξύ της Κολωνίας και του Ντίσελντορφ. Η παράταση της λειτουργίας του κρίθηκε απαραίτητη για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας, προκειμένου να αντισταθμιστεί η διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Από την πλευρά τους, οι ακτιβιστές καταγγέλλουν την «αθέτηση των δεσμεύσεων» της γερμανικής κυβέρνησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος