Γκλόρια Εστέφαν για την σεξουαλική κακοποίηση στα 9 της: Ο δάσκαλος μου έλεγε «άσε με να σε μάθω τα πάντα» (video)

Στην αποκάλυψη ότι υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από οικογενειακό φίλο, όταν ήταν μόλις 9 ετών, προχώρησε η τραγουδίστρια της λάτιν Γκλόρια Εστέφαν.

«Το 93% των κακοποιημένων παιδιών γνωρίζουν και εμπιστεύονται τους θύτες. Και το γνωρίζω γιατί υπήρξα κι εγώ ένα από αυτά», είπε η ίδια. Εξήγησε ότι η κακοποιητική συμπεριφορά άρχισε όταν εκείνη ήταν 9 ετών και έκανε μαθήματα σε μουσικό σχολείο, στο οποίο δίδασκε κάποιος μακρινός συγγενής, ένας άνθρωπος που «εμπιστευόταν» η μητέρα της.

«Ήταν σε θέση εξουσίας, γιατί η μητέρα μου με είχε βάλει στο μουσικό του σχολείο και άρχισε αμέσως να της λέει πόσο ταλαντούχα ήμουν και πόσο χρειαζόμουν ιδιαίτερα προσοχή και εκείνη ένιωθε τυχερή που εκείνος επικεντρωνόταν σε μένα», εξιστορεί η Εστέφαν.

«Το έθετε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, λέγοντας “είσαι τόσο καλή σε αυτό, άσε με να σε μάθω τα πάντα”. Και στη συνέχεια, ξεκινά σιγά σιγά και συνεχίζει πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

Η γυναίκα υποστήριξε ότι γνώριζε πως βρισκόταν σε «επικίνδυνη» θέση και, μολονότι προσπάθησε να τον απομακρύνει, δεν τα κατάφερε, καθώς την απειλούσε πως θα γινόταν βίαιος, αν ποτέ δημοσιοποιούσε την κακοποίηση.

«Εξεγέρθηκα και του είπα, “αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει, δεν μπορείς να το κάνεις” και μου είπε “ο πατέρας σου είναι στο Βιετνάμ και η μητέρα σου μόνη και θα τη σκοτώσω αν της το πεις. Ήξερα ότι ο άνδρας ήταν παρανοϊκός και γι’ αυτό πίστεψα ότι θα μπορούσε πράγματι να βλάψει τη μητέρα μου», συμπλήρωσε η Λατίνα τραγουδίστρια.

Η Εστέφαν περιέγραψε τη στιγμή που ξέσπασε και αποκάλυψε τα πάντα στη μητέρα της, στις τρεις το πρωί. Η αστυνομία συμβούλεψε, τότε, τη μητέρα της να μην απαγγείλει κατηγορίες, με τη δικαιολογία πως η όλη ακροαματική διαδικασία θα ήταν τραυματική για το παιδί της.

«Και αυτό είναι κάτι για το οποίο νιώθω άσχημα, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν κι άλλα θύματα» είπε. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο ίδιος άνθρωπος είχε κακοποιήσει μια θεία της, όσο ακόμη η οικογένειά της ζούσε στην Κούβα.

Η 64χρονη σήμερα τραγουδίστρια αποκάλυψε την τραυματική εμπειρία των παιδικών της χρόνων σε ένα βίντεο της σειράς «Red Table: The Estefans» στο Facebook, όπου επίσης συμμετείχαν η ανιψιά της Λίλι και η κόρη της, Έμιλι Εστέφαν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος