Γκαμπόν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Γκαμπόν, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Perenco Oil & Gas.

Το υπουργείου Πετρελαίου της Γκαμπόν έκανε λόγο το πρωί για τέσσερις νεκρούς, έναν αγνοούμενο και δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Παρά την ολονύχτια έρευνα, η τύχη ενός ανθρώπου εξακολουθεί να αγνοείται», ανακοίνωσε απόψε η γαλλοβρετανική εταιρεία Perenco.

Σε προηγούμενη ενημέρωση, η Perenco είχε διευκρινίσει πως 12 άνθρωποι βρίσκονταν στην εξέδρα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Επτά εξ αυτών την εγκατέλειψαν, συμπεριλαμβανομένων δύο τραυματιών, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια εργασιών στην υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου, η οποία βρίσκεται στα ανοικτά του τερματικού σταθμού της Τσαταμπά, στη νοτιοανατολική Γκαμπόν.

«Αυτή η τραγωδία» είναι «η χειρότερη στα χρονικά της εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα μας», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Μαρσέλ Αμπεκέ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα» και ακολούθως θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος