Γκαμπόν: Ο πρώην πρόεδρος Οντιμπά είναι «ελεύθερος να φύγει στο εξωτερικό» δηλώνει ο στρατηγός που τον ανέτρεψε

Ο πρώην πρόεδρος της Γκαμπόν Αλί Μπονγκό Οντιμπά «είναι ελεύθερος» και «μπορεί να πάει, εάν το επιθυμεί, στο εξωτερικό», δήλωσε σήμερα ο στρατηγός Μπρις Ολγκί Γκεμά, ο οποίος τον ανέτρεψε πραξικοπηματικά την περασμένη εβδομάδα.

Ο Μπονγκό, που κυβερνούσε την Γκαμπόν επί 14 χρόνια, είχε τεθεί σε κατ’ οίκον επιτήρηση μετά το αναίμακτο πραξικόπημα της 30ής Αυγούστου. Ο στρατός τον ανέτρεψε περίπου μία ώρα αφότου το κόμμα του ανακοίνωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στις οποίες οι πραξικοπηματίες λένε ότι διαπράχθηκε νοθεία.

«Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση της υγείας του, ο πρώην πρόεδρος Αλί Μπονγκό Οντιμπά είναι ελεύθερος να μετακινείται. Μπορεί, εάν θέλει, να πάει στο εξωτερικό για ιατρικές εξετάσεις», είπε ο συνταγματάρχης Ουλρίκ Μανφουμπί Μανφουμπί, διαβάζοντας μια ανακοίνωση υπογεγραμμένη από τον στρατηγό Ολγκί Γκεμά. Ο τελευταίος ορκίστηκε ήδη «μεταβατικός πρόεδρος» της Γκαμπόν.

Ο Μπονγκό υπέστη βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο τον Οκτώβριο του 2018 με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει κινητικές δυσκολίες στο δεξί χέρι και το δεξί πόδι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος