Γκαμπόν: Ο γαλλικός όμιλος Eramet θα ξαναρχίσει σταδιακά τις δραστηριότητές του από αύριο, Τετάρτη

Οι δραστηριότητες στην Γκαμπόν του γαλλικού μεταλλευτικού ομίλου Eramet θα επαναληφθούν σταδιακά “από απόψε’ μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα που είχε στόχο τον απερχόμενο πρόεδρο Αλί Μπονγκό, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία σε δελτίο Τύπου.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες που διαθέτουμε σήμερα το βράδυ για τα γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στην Γκαμπόν, ο γαλλικός όμιλος αποφάσισε την άμεση επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών μεταφορών και την επανέναρξη των δραστηριοτήτων εξόρυξης από αύριο το πρωί, Πέμπτη 31η Αυγούστου“, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

“Συνολικά, η παραγωγή του ορυχείου Μοαντά θα έχει σταματήσει για 24 ώρες και οι σιδηροδρομικές μεταφορές για 18 ώρες”, προσθέτει η εταιρία. Αντιθέτως, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των επιβατικών αμαξοστοιχιών “μέχρι νεωτέρας”.

Ο μεταλλευτικός όμιλος απασχολεί περισσότερους από 8.700 εργαζόμενους (συμπεριλαμβανομένων των υπεργολάβων) στην Γκαμπόν, όπου εκμεταλλεύεται το ορυχείο Μοαντά.

Η τοποθεσία και τα περίχωρά της περιέχουν το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων μαγγανίου και η Comilog, θυγατρική της Eramet, εξόρυξε από εκεί 4,8 εκατομμύρια τόνους το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας.

Η Γκαμπόν είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μαγγανίου παγκοσμίως, σύμφωνα με την ειδικευμένη εταιρία στη διαχείριση κινδύνων Coface.

Αυτό το μέταλλο χρησιμοποιείται στην παραγωγή χάλυβα και μπαταριών.

Το μαγγάνιο είναι ένα μετάλλευμα που χρησιμοποιείται στην παρασκευή κραμάτων όπως ο χάλυβας και το οποίο αναμένεται να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος