Gina Lollobrigida: Η δικαστική μάχη μεταξύ της οικογενείας της και του factotum της

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Η θρυλική 94χρονη ηθοποιός “Lollo” εδώ και αρκετά χρόνια ζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση σχετικά με την διαχείριση της περιουσίας της. 

Η ηθοποιός το 2009 γνώρισε τον Andrea Piazzolla, με τον οποίο ξεκίνησε μια ιδιαίτερη σχέση, εφόσον τον ορίζει ως ατζέντη και βοηθό factotum. Ο Piazzolla δηλώνει μεγάλος fan της Lollobrigida και οι δύο λένε πως δεν πρόκειται περί ερωτικής σχέσης. Μάλιστα ο ίδιος μετακόμισε στο σπίτι της μαζί με την σύντροφό του και την κόρη τους. 

Όμως, το 2013 και το 2018 ο Piazzolla κατηγορήθηκε για απόπειρα πώλησης έργων τέχνης και διαφόρων αντικειμένων από το σπίτι της ηθοποιού σε δημοπρασία εν αγνοία της, αξίας περίπου 300.000 Ευρώ. Τότε ο Piazzolla είχε καταγγελθεί μαζί με τον ιδρυτή του οίκου δημοπρασιών για την φερόμενη ‘κομπίνα’. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, τα περιουσιακά αντικείμενα που πουλήθηκαν – και με υποτιθέμενο όφελος του Piazzolla – ανέρχονται σε ύψος 3 εκατομμυρίων Ευρώ. 

Φέτος το Σεπτέμβριο ήρθε άλλη κατηγορία για τον Piazzolla, αυτή τη φορά για καταστρατήγηση ανικανότητας και παραπλάνηση ηλικιωμένου. Αυτό ισχυρίζονται ο γιος και ο εγγονός της Lollobrigida. Μάλιστα ο γιος ήθελε να θέσει και δικαστικό θέμα σχετικά με την μετάβαση των δικαιωμάτων διαχείρισης της περιουσίας της μητέρας του, αλλά οι δικαστές του είπαν πως η Lollobrigida είναι ικανή να πάρει ανεξάρτητες αποφάσεις.

Με παρέμβαση στην εκπομπή Domenica In της RAI, της ίδιας της ηθοποιού επί του θέματος, ισχυρίστηκε πως δεν τίθεται θέμα παραπλάνησης από πλευράς Piazzolla και πως η ίδια έχει δικαίωμα να ζήσει αλλά και να πεθάνει “εν ειρήνη”.

Σημειωτέον, η Lollobrigida τόνισε πως “για μένα είναι σαν γιος, στέκεται δίπλα μου σαν γιος, με βοήθησε να προχωρήσω” και πως η ζωή είναι δική μου και αποφασίζω τι να την κάνω”. Σε σημείο μάλιστα που ο ίδιος συνεχίζει να μένει στο σπίτι της ηθοποιού μαζί με την οικογένειά του. 

Ο Piazzolla από την πλευρά του έχει πάντοτε δηλώσει τη “λατρεία” και την διαθεσιμότητά του για την Lollo, τονίζοντας μάλιστα εκ μέρους του μια “αφοσίωση χωρίς αν και αλλά”.

Πριν από λίγες ημέρες την υπεράσπιση της θρυλικής ηθοποιού την ανέλαβε ο γνωστός στην Ιταλία δικηγόρος Antonio Ingroia, ο οποίος δήλωσε πως η ηθοποιός τον επέλεξε αφού είδε πως υπερασπίστηκε μία δικαστική υπόθεση η οποία προβλήθηκε ως Ιταλική τηλεοπτική σειρά στο Netflix.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος