Για ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας στο έδαφος της ΠΓΔΜ, κάνουν λόγο οι Γιατροί του Κόσμου, όπως προκύπτει από τα περιστατικά που καταγράφονται στο ιατρείο τους στην Ειδομένη και αφορούν πολίτες τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν χωρίς άδεια στο έδαφος της γειτονικής χώρας.
Η εθελοντική οργάνωση σημειώνει στην ανακοίνωσή της: “Όπως προκύπτει από τα ιατρικά ευρήματα μας, οι άνθρωποι αυτοί φέρουν τραύματα στα άνω και κάτω άκρα, μώλωπες στο πρόσωπο και άλλα χτυπήματα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, τα τραύματα οφείλονται σε αλόγιστη βία των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 12 Δεκεμβρίου 2015 μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016 καταγράψαμε 263 μαρτυρίες τέτοιου είδους, ενώ την τελευταία εβδομάδα ένα στα δύο καταγεγραμμένα περιστατικά σχετίζονταν με άσκηση σωματικής βίας.
Οι Γιατροί του Κόσμου εκφράζουν την βαθιά ανησυχία τους για την κλιμάκωση των κρουσμάτων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή των συνόρων και δηλώνουν ότι συνεχίζοντας την ιατρική φροντίδα χωρίς διακρίσεις στην Ειδομένη, θα βρίσκονται ενεργά στο πλευρό των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος