Για την Ουκρανία και τη βιομηχανική πολιτική της ΕΕ συζήτησαν τηλεφωνικά Μακρόν και Μελόνι

Η από κοινού στρατιωτική βοήθεια της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Ουκρανία και η ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τζόρτζια Μελόνι.

Η από κοινού στρατιωτική βοήθεια της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Ουκρανία και η ενίσχυση της βιομηχανικής πολιτικής της ΕΕ ενόψει της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Φεβρουαρίου, ήταν τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Όπως ανακοινώθηκε από το Ελιζέ, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, Μακρόν και Μελόνι χαιρέτησαν την κοινή γαλλοϊταλική πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με το αντιαεροπορικό αμυντικό σύστημα SAMP/T-MAMBA και επιβεβαίωσαν την πρόθεση των δύο χωρών να συνεχίσουν να ενισχύουν την Ουκρανία σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εταίρους και συμμάχους. Ο Γάλλος πρόεδρος και η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναφέρθηκαν επίσης στα ζητήματα της ενίσχυσης της ευρωπαΐκής βιομηχανικής πολιτικής, των ευρωπαϊκών απαντήσεων στην ενεργειακή κρίση που έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και στο μεταναστευτικό.

Ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε επίσης σήμερα, όπως ανακοινώθηκε από το Ελιζέ, με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Εξέφρασε την αλληλεγγύη της Γαλλίας έναντι των αρμενικών πληθυσμών και τον ανθρωπιστικού χαρακτήρα αναγκών τους.

Ο Εμάνουελ Μακρόν δήλωσε στον πρωθυπουργό της Αρμενίας την υποστήριξη την Γαλλίας σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της χώρας του και την πρόθεσή του να εργαστεί για την εξεύρεση μέσω του διαλόγου μιας βιώσιμης πολιτικής λύσης στα προβλήματα της περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος