Για άλλη μία φορά η ουκρανική πλευρά κατηγόρησε τον ρωσικό στρατό ότι εκτελεί αλόγιστα αιχμαλώτους πολέμου. Την καταγγελία έκαναν Ουκρανοί εισαγγελείς και αναφέρουν ότι αυτό συνέβη στην υπό ρωσική κατοχή περιοχή του Ντονέτσκ.
Οι ίδιοι αναφέρουν ότι Ρώσοι στρατιώτες μετέφεραν δύο Ουκρανούς στρατιώτες στο Σάχοβε, ένα χωριό κοντά στην εμπόλεμη πόλη Ποκρόφσκ, αναγκάζοντας τον έναν να ξεγυμνωθεί.
«Στη συνέχεια πυροβόλησαν και σκότωσαν και τους δύο άοπλους υπερασπιστές», αναφέρουν στην επίσημη ανακοίνωσή τους. Τον δεύτερο Ουκρανό τον ξεγύμνωσαν αφού τον σκότωσαν, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
Το Κίεβο έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν τη Σύμβαση της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου. Οι ουκρανικές αρχές έχουν καταγράψει αρκετές περιπτώσεις εκτελέσεων αιχμαλώτων πολέμου με συνοπτικές διαδικασίες.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος