Για το ενδεχόμενο «επίθεσης με χημικά η βακτήρια από τους τρομοκράτες», προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, σχολιάζοντας ότι «πρέπει να ληφθούν όλες οι προφυλάξεις απέναντι σε εκείνους που έχουν στο μυαλό τους αδιανόητα μακάβρια σχέδια».
Η προειδοποίηση του Γάλλου πρωθυπουργού έγινε από το βήμα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία συνεδριάζει με θέμα την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, όπως ζήτησε και σε χθεσινή ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας ότι «η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο και κάποιες ελευθερίες περιορίζονται προσωρινά».
Την ίδια ώρα, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι οι τζιχαντιστές της γιάφκας του Σεν Ντενίς σχεδίαζαν για σήμερα επίθεση «στην καρδιά της γαλλικής οικονομίας» όπως αποκαλούν την επιχειρηματική συνοικία Ντεφάνς του Παρισιού.
«Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναζητούσε τον εγκέφαλο των επιθέσεων, ωστόσο κατά την χθεσινή καταιγιστική επιχείρηση στο Σεν Ντενίς, ήρθε αντιμέτωπη με τζιχαντιστές που προετοίμαζαν τη νέα επίθεση στη συνοικία Ντεφάνς», αναφέρουν δημοσιεύματα, χωρίς η πληροφορία να επιβεβαιώνεται ή να διαψεύδεται από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.
Στον απόηχο, της επτάωρης πολιορκίας του διαμερίσματος- γιάφκα στο Σεν Ντενίς, παραμένουν οι αντικρουόμενες πληροφορίες για το εάν είναι νεκρός ή ζωντανός ο φερόμενος ιθύνων νους των επιθέσεων Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.
Η εισαγγελία του Παρισιού συνιστά αναμονή μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων DNA που θα πιστοποιήσουν ποιοί είναι οι δύο διαμελισμένοι τρομοκράτες, ενώ χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post αναφέρει ότι ο καταζητούμενος είναι νεκρός. Η καμικάζι αυτοκτονίας που ανατινάχτηκε την ώρα της εφόδου στο Σεν Ντενίς, είναι η ξαδέρφη του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, όπως μετέδωσε το γαλλικό δίκτυο TF1.
Πηγή: ΤF1,CNN
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος