Για ενδοοικογενειακή βία κατηγορείται ο γιος του υπουργού Δικαιοσύνης στη Γαλλία

Array

ανταπόκριση από το Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Ο Ραφαέλ Ντουπόν-Μορετί, γιός του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης, Ερικ Ντουπόν-Μορετί, βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα του χειμερινού θερέτρου Courchevel, στη Σαβοΐα για φερόμενη βία κατά της συντρόφου του.

Ο Ερικ Ντουπόν-Μορετί είναι ένας από τους γνωστότερους και πλουσιότερους δικηγόρους της Γαλλίας. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως πολέμιος της ενδοοικογενειακής βίας και δήλωσε ότι ως πατέρας είναι συνθλιμμένος “σκέφτομαι το θύμα, οποιαδήποτε βία είναι μη ανεχτή”. “Ως υπουργός δεν έπαψα να καταπολεμάω τη βία ενάντια στις γυναίκες και να τις υποστηρίζω όταν καταγγέλλουν.” “Ως πολίτη, ζητάω να σεβαστείτε την οικογενειακή μου ζωή. Η δικαιοσύνη τώρα πρέπει να κάνει τη δουλεία της”.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα απομακρυνθεί από αυτήν την έρευνα λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο γιός του, Ραφαέλ, κατηγορείται από την σύντροφό του (ή πρώην σύντροφό του, παραμένει αδιευκρίνιστο) για κλωτσιές και γροθιές που έλαβαν χώρα την Πέμπτη. Μια γειτόνισσα ειδοποίησε την αστυνομία και περιέθαλψε το θύμα.

Ο φερόμενος ως θύτης δεν ήταν παρών, αλλά παρουσιάστηκε λίγο αργότερα οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα, όπου παραμένει μέχρι να αποφασίσει η Εισαγγελία για τη συνέχεια.

Ο δικαστής απήγγειλε κατηγορίες στο γιο του υπουργού, είναι υπό δικαστικό έλεγχο (προϋποθέσεις/όροι για να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος