Γερουσιαστές καλούν τον Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων

Τριάντα επτά Αμερικανοί γερουσιαστές, με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ,  καλούν τον Τζο Μπάιντεν,  να γίνει “ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που θα αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων”.

«Κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων έχουν παραμείνει σιωπηλές για την αλήθεια της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Σας παροτρύνουμε να σπάσετε αυτό το μοτίβο συνενοχής αναγνωρίζοντας επίσημα ότι η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν γενοκτονία»,  επισημαίνουν οι 37  γερουσιαστής με επικεφαλής τον σκληρό επικριτή της Τουρκίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

«Μαζί με την Αρμενική κοινότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο, τιμούμε τη μνήμη αυτών των θυμάτων και στεκόμαστε σθεναρά ενάντια σε απόπειρες να προσποιηθούμε ότι αυτή η σκόπιμη, οργανωμένη προσπάθεια καταστροφής του αρμενικού λαού ήταν κάτι διαφορετικό από μια γενοκτονία», αναφέρεται επίσης ενώ παρατίθεται και υπενθύμιση στον Αμερικανό πρόεδρο:

«Έχετε δηλώσει σωστά ότι η αμερικανική διπλωματία και η εξωτερική πολιτική πρέπει να βασίζονται στις αξίες μας, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των καθολικών δικαιωμάτων. Αυτές οι αξίες απαιτούν να αναγνωρίσουμε την αλήθεια και να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε μελλοντικές γενοκτονίες και άλλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», τονίζεται στην επιστολή».

Το Δεκέμβριο του 2020 η Γερουσία ομόφωνα αναγνώρισε το ιστορικό γεγονός της Αρμενικής Γενοκτονίας από το 1915-1923, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον βίαιο ξεριζωμό 2 εκατομμυρίων Αρμενίων από την σημερινή Τουρκία, εκ των οποίων περίπου 1,5 εκατομμύρια έχασαν βίαια τη ζωή τους. Το ψήφισμα ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία και η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος