ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς
Κλιμάκιο Γερμανών, υπαλλήλων των γερμανικών Σιδηροδρόμων βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη 08.03. και συνδράμει στις έρευνες για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.
Πρόκειται για δύο υπαλλήλους της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Έρευνας Σιδηροδρομικών Δυστυχημάτων, όπως επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχε υποσχεθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα παράσχει βοήθεια για την διαλεύκανση των αιτίων της τραγωδίας στην Ελλάδα. «Για τον σκοπό αυτόν η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Έρευνας των σιδηροδρομικών δυστυχημάτων απέστειλε στην Ελλάδα δύο εμπειρογνώμονές της.
Οι Γερμανοί ειδικοί θα συνεργαστούν επί τόπου στενά με τους τους Έλληνες συναδέλφους τους», δήλωσε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Όπως τόνισε, «αυτό δείχνει ακόμη μία φορά, πόσο στενές είναι οι ελληνο-γερμανικές σχέσεις».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος