Γερμανικός Τύπος: Σύγκλιση αλλά και σπόντες

Σύγκλιση με τις θέσεις των πιστωτών βλέπει ο γερμανικός Τύπος, παραθέτοντας τις νέες ελληνικές προτάσεις. Μια από τις γερμανικές εφημερίδες γράφει μάλιστα, ότι οι πιστωτές θα ζητήσουν κι άλλα σκληρότερα μέτρα, ενώ παραφωνία χαρακτηρίζεται το δημοσίευμα της Bild,που υποστηρίζει ότι η προσφορά Τσίπρα στις Βρυξέλλες και στην ευρωζώνη προέρχεται από τους ειδικούς της Τρόικας.

Bild:  Η Τρόικα δύσκολα θα απορρίψει την πρόταση που η ίδια έγραψε 
Η Bild δίνει και δεύτερο τίτλο: Μια χρεοκοπημένη χώρα δεν έχει θέση στην ευρωζώνη
Αυτό σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, δήλωσε για την Ελλάδα, ο Γερμανός Επίτροπος στην Ε.Ε,Γκίντερ Ετινγκερ, μέλος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU της Ανγκελα Μέρκελ και υπέρμαχος του Grexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Die Welt: Οι νέες προτάσεις της Αθήνας, ένα δείγμα αποφασιστικότητας
H Die Welt προσθέτει ότι: μέχρι τώρα οι θεσμοί έπρεπε να αναμένουν για πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις από την Αθήνα. Όμως αυτή τη φορά το mail του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήρθε στην ώρα του, και είναι η τελευταία ευκαιρία.

Die Zeit: Η Ελλάδα συμμορφώθηκε με μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων
Eίναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε σε κάποια από τα αιτήματα των πιστωτών,αναφέρεται στη Zeit που σημειώνει ότι: Μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι η πιθανότητα μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.

Frankfurter Allgemeine: Ο Τσίπρας πάει στους πιστωτές και ζητά 53,5 δισεκ.ευρώ
Περικοπές σε συντάξεις, αυξημένη φορολογία.Οι νέες προτάσεις των Ελλήνων συγκλίνουν με τις μέχρι τώρα απαιτήσεις των πιστωτών. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολο αν θα υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας, αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι: Παρά τις νέες προτάσεις της Αθήνας, μένει να φανεί αν οι πιστωτές θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η ελληνική οικονομία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η είσπραξη φόρων.
Handelsblatt: Η Αθήνα παραδίδει, ζητώντας 53,5 δισεκ. ευρώ 
Η Αθήνα συγκλίνει με τις προτάσεις των πιστωτών σε πολλά σημεία, όπως η φορολογία και οι συντάξεις, τονίζει η εφημερίδα. Σε αντάλλαγμα ο Αλέξης Τσίπρας ζητά νέα βοήθεια. Αρκούν αυτά για μια συμφωνία, διερωτάται η Handelsblatt.
Suddeutsche Zeitung: Η Ελλάδα υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό
Το ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει ήδη από σήμερα τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι οι προϋποθέσεις για να λάβει η Αθήνα νέο πρόγραμμα βοήθειας, εξηγεί η εφημερίδα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος