Γερμανίδα ΥΠΕΣ Φέζερ: Έκκληση στους μουσουλμάνους να καταδικάσουν τον αντισημιτισμό

H υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ κάλεσε τις μουσουλμανικές ενώσεις και οργανώσεις της Γερμανίας να δραστηριοποιηθούν εντονότερα κατά του αντισημιτισμού.

Στην ετήσια «Διάσκεψη για το Ισλάμ» που πραγματοποιείται στο στο Βερολίνο, ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός ζήτησε σαφή δέσμευση των ισλαμικών οργανώσεων για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού. Το κράτος πρέπει να είναι σε θέση να εμπιστευτεί ότι από τα τζαμιά που λειτουργούν στη Γερμανία και τα κηρύγματα της Παρασκευής δεν θα εκπέμπονται κηρύγματα μίσους κατά των Εβραίων. Ταυτόχρονα, η υπουργός Εσωτερικών Φέζερ προειδοποίησε οι κατηγορίες για αντισημιτισμό δεν πρέπει να εργαλειοποιούνται τροφοδοτώντας την ισλαμο-φοβία και την εχθρότητα προς τους μουσουλμάνους.

Η φετινή «Διάσκεψη για το Ισλάμ» πραγματοποιείται χωρίς επίσημους εκπροσώπους των μεγάλων μουσουλμανικών Συνδέσμων της Γερμανίας, όπως είναι το Κεντρικό Συμβούλιο των Μουσουλμάνων και ο Συνομοσπονδία τουρκικών κοινοτήτων Ditib, η οποία ελέγχεται από την Τουρκία. Ένα από τα ζητήματα που συζητά η Διάσκεψη για το Ισλάμ είναι οι Ιμάμηδες στα τζαμιά να μην έρχονται από το εξωτερικό, αλλά να εκπαιδεύονται στη Γερμανία.

Στο μεταξύ, εκτεταμένες έρευνες εναντίον 19 στόχων στο Μόναχο και άλλες πόλεις της Βαυαρίας πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελικές αρχές. Οι έρευνες αφορούσαν περίπου 70 υπόπτους για αντισημιτική προπαγάνδα στα κοινωνικά δίκτυα.

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος