Γερμανίδα υπ. Εσωτερικών στην Τουρκία: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και τρομοκρατία

Array

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, επισκέπτεται σήμερα (21/11) την Τουρκία. Στο επίκεντρο των συνομιλιών της θα βρεθούν θέματα μεταναστευτικής πολιτικής και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης στην Άγκυρα, η σοσιαλδημοκράτης υπουργός θα έχει διαβουλεύσεις με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και θα εξεταστεί η συνεργασία Γερμανίας και Τουρκίας στο ζήτημα της τρομοκρατίας, υπό το βάρος και της έκρηξης στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο Ιστικλάρ στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή, από την οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 80 τραυματίστηκαν.

Βασικός πυλώνας των συνομιλιών της Γερμανίδας υπουργού Εσωτερικών στην Τουρκία είναι και η μεταναστευτική πολιτική. Ο αριθμός των αιτούντων Άσυλο, που φτάνουν στη Γερμανία, έχει αυξηθεί και πάλι το τελευταίο διάστημα. Πολλοί από αυτούς είχαν περάσει και διαμείνει στην Τουρκία. Περίπου 3,7 εκ. Σύριοι πρόσφυγες ζουν σήμερα στην Τουρκία.

Αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη, εάν η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών από την Τουρκία θα μεταβεί στη συνέχεια στο Κατάρ, όπου η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας θα έχει την Τετάρτη τον εναρκτήριο αγώνα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα σχέδια επ΄αυτού δεν έχουν ακόμη συγκεκριμενοποιηθεί.

Ως ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, ο Φέζερ είναι επίσης υπεύθυνη για τον αθλητισμό. Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Εμιράτο του Κόλπου του Κατάρ είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, εξαιτίας παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην αραβική χώρα, για τα οποία και η Φέζερ εξέφρασε έντονη κριτική στο Κατάρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος