Γερμανία: Τριήμερη επίσημη επίσκεψη της ΠτΔ – Θα την υποδεχθεί ο Όλαφ Σολτς

Array

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, θα υποδεχθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η ΠτΔ την ερχόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο.

Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Καγκελαρία του Βερολίνου θα γίνει την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 13:45 τοπική ώρα (14:45 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν, στη σημερινή τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που θα έχει ο γερμανός Καγκελάριος με την ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα βρεθούν «επίκαιρα διμερή, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα», είπε η Χόφμαν. Όπως εξήγησε, δεν θα υπάρξουν κοινές δηλώσεις της Προέδρου και του Καγκελαρίου στους δημοσιογράφους.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Βερολίνο την ερχόμενη Τετάρτη προσκεκλημένη του γερμανού Προέδρου της Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη γερμανική πρωτεύουσα από τις 18 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος