Γερμανία: Τον κίνδυνο του λουκέτου αντιμετωπίζουν νοσοκομεία και κλινικές από την ενεργειακή κρίση

Array

Για άμεση αντίδραση και λήψη δραστικών μέτρων σε ότι αφορά την προοπτική κλεισίματος νοσηλευτικών μονάδων στη Γερμανία, λόγω του ενεργειακού κόστους μίλησε χθες Κυριακή ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, διευκρίνισε πως προγραμματίζει να διεξαγάγει συνομιλίες για τη χορήγηση περισσότερης ομοσπονδιακής οικονομικής βοήθειας σε νοσοκομεία και κλινικές με τον υπουργό Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αύριο Τρίτη.

Το πρόβλημα του ορατού κλεισίματος νοσοκομείων και κλινικών εξαιτίας των τιμών ενέργειας δεν προσδιορίσθηκε ως προς το μέγεθος του από τον υπουργό  αφού δεν αποκάλυψε αριθμούς προτού συζητήσουν με τον κ. Λίντερ. Ωστόσο ο υπουργός Υγείας αναγνώρισε ότι τα νοσοκομεία θα αντιμετωπίσουν πολύ δραστικό πρόβλημα ρευστότητας τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Αντίθετα η Ομοσπονδία των Νοσοκομείων της Γερμανίας κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει δράση άμεσα για να αποτρέψει τον κίνδυνο κλεισίματος νοσοκομείων, τονίζοντας πως ο κλάδος αντιμετωπίζει κενό χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών του σε υλικό και ενέργεια που θα φθάσει περί τα 15 δισεκ. ευρώ το 2022 και το 2023.

Στη Γερμανία λειτουργούν 1.900 νοσοκομεία με συνολική ονομαστική χωρητικότητα 490.000 κλινών.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος