Γερμανία: Το Βερολίνο θα αναπτύξει το 2024 δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή του Ινδικού- Ειρηνικού

Η Γερμανία θα αναπτύξει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή Ινδικού- Ειρηνικού το 2024, προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας Μπόρις Πιστόριους εν μέσω όξυνσης της έντασης μεταξύ της Κίνας και της Ταϊβάν για τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Σε ομιλία του στη διάρκεια της σημαντικότερης διάσκεψης για την ασφάλεια στην Ασία, τον Διάλογο του Σάνγκρι- Λα, ο Πιστόριους επεσήμανε ότι οι χώρες θα πρέπει να υψώσουν τα ανάστημά τους για να προστατεύσουν τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και τις σημαντικές θαλάσσιες οδούς.

«Για τον σκοπό αυτό η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έστειλε μια φρεγάτα στην περιοχή του Ινδικού- Ειρηνικού το 2021 και θα αναπτύξει ξανά το 2024 θαλάσσια μέσα στην περιοχή: αυτή τη φορά μία φρεγάτα και ένα πλοίο ανεφοδιασμού», επεσήμανε σύμφωνα με την ομιλία του που διανεμήθηκε στον Τύπο από το γραφείο του στο Βερολίνο.

Ο Πιστόριους τόνισε ότι η ανάπτυξη των πλοίων αυτών δεν έχει στόχο να αντιταχθεί σε κάποιο κράτος, μια έμμεση αναφορά στην Κίνα.

«Αντιθέτως: έχουν στόχο την προστασία της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες, στην οποία όλοι έχουμε συμφωνήσει και από την οποία θα πρέπει όλοι να ωφελούμαστε—είτε στη Μεσόγειο, είτε στον κόλπο της Βεγγάλης είτε στη Νότια Σινική θάλασσα».

Το 2021 γερμανικό πολεμικό πλοίο έπλευσε στη Νότια Σινική θάλασσα για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια, με το Βερολίνο να ακολουθεί το παράδειγμα άλλων δυτικών χωρών και να επεκτείνει τη στρατιωτική του παρουσία στην περιοχή εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις φιλοδοξίες της Κίνας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος