Γερμανία: Το κρατίδιο της Σαξονίας απαιτεί από τους αιτούντες ιθαγένεια να δηλώσουν υποστήριξη στο Ισραήλ

Στο ανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ (Sachsen-Anhalt), οι αιτούντες για υπηκοότητα καλούνται τώρα να δηλώσουν την υποστήριξη τους στο δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ.

Η νέα νομοθεσία έρχεται στον απόηχο της διασυνοριακής τρομοκρατικής επίθεσης από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Το διάταγμα αναφέρει ότι το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ είναι η γερμανική «Staatsräson» ή «λόγος για το κράτος», σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

«Η απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας απαιτεί δέσμευση για το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ», αναφέρει το διάταγμα. Προσθέτει ότι οι αιτούντες πρέπει να επιβεβαιώσουν γραπτώς «ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και καταδικάζουν κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ».

Η υπουργός Εσωτερικών της Σαξονίας-Άνχαλτ, Tamara Zieschang, σε επιστολή της προς τις πόλεις και τις περιφέρειες της πολιτείας τονίζει ότι, κατά τη διαδικασία πολιτογράφησης, πρέπει να δοθεί προσοχή στο εάν υπάρχουν ενδείξεις αντισημιτικής στάσης, γράφει η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Η υπηκοότητα θα πρέπει να αρνηθεί στους αιτούντες αν έχουν συμμετάσχει σε προσπάθειες που είναι ενάντια στην ελεύθερη, δημοκρατική τάξη, συμπεριλαμβανομένων των αντισημιτικών εγκλημάτων και της άρνησης του δικαιώματος ύπαρξης του Ισραήλ, αναφέρετε στην επιστολή.

Από τις 7 Οκτωβρίου, Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένα ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι ο «λόγος ύπαρξης» της Γερμανίας.

Σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβούλιο, μετά τις επιθέσεις, ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε: Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μόνο ένα μέρος για τη Γερμανία. Αυτή είναι η πλευρά του Ισραήλ. Αυτό εννοούμε όταν λέμε ότι η ασφάλεια του Ισραήλ είναι ο λόγος ύπαρξης της Γερμανίας.

Πηγή: Top Albania Radio

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος