Η γερμανική κυβέρνηση υπολογίζει ότι το 30% των προσώπων που δηλώνουν ότι έχουν τη συριακή εθνικότητα όταν καταγράφονται, ώστε να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν το καθεστώς του πρόσφυγα στη χώρα αυτή, στην πραγματικότητα δεν είναι από τη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
«Δεν πρόκειται για μια στατιστική, αλλά για μια εκτίμηση που βασίζεται σε όσα διαπιστώνουν οι κατά τόπους αρχές, ειδικά η αστυνομία και (…) ο FRONTEX», ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Τομπίας Πλάτε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Δεν έδωσε απολύτως καμιά διευκρίνιση για το ποσοστό.
«Ανακαλύπτουμε πλαστά συριακά διαβατήρια. Υπάρχουν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες πολλοί (από τους μετανάστες και τους πρόσφυγες) παριστάνουν ότι έρχονται από τη Συρία, αλλά δεν μιλούν λέξη αραβικά», ανέφερε από τη δική του πλευρά ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας αναμένει ότι εντός του 2015 πρόκειται να υποδεχθεί από 800.000 έως 1 εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, έναν αριθμό χωρίς ιστορικό προηγούμενο, από περίπου 200.000 το 2014.
Από τον Ιανουάριο ως τα τέλη του Ιουλίου 256.938 άνθρωποι υπέβαλαν αίτημα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία, εκ των οποίων 55.587 ανέφεραν ότι είναι υπήκοοι Συρίας.
Η Συρία είναι η χώρα προέλευσης των περισσότερων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία, ενώ ακολουθούν υπήκοοι της Αλβανίας και του Κοσόβου.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος