Γερμανία: Συστάσεις στους πολίτες για εξοικονόμηση ενέργειας ώστε να ασκηθεί πίεση στη Ρωσία

Η Γερμανία δέχεται πιέσεις να μειώσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, καθώς πολλοί καταγγέλλουν ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτές προσφέρουν ζωτικής σημασίας πόρους στη Μόσχα για να συνεχίζει τον πόλεμο.

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια τώρα προκειμένου η χώρα τους να απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ο Χάμπεκ επεσήμανε ότι η Γερμανία θα εξαρτάται λιγότερο από τις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, αν οι πολίτες μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, ενώ πρότεινε στους συμπατριώτες του να χρησιμοποιούν το τραίνο ή το ποδήλατο όποτε είναι δυνατό, αντί για το αυτοκίνητό τους.

«Κάθε χιλιόμετρο που δεν οδηγείτε συμβάλει στο να αποδεσμευθούμε πιο εύκολα από τη ρωσική ενέργεια. Επίσης προστατεύουμε το κλίμα», τόνισε ο Γερμανός υπουργός σε συνέντευξή του στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι εφικτό κάθε άτομο μπορεί να μειώσει κατά 10% την κατανάλωση ενέργειας, ενώ πρόσθεσε ότι και οι εργοδότες θα πρέπει να βοηθήσουν τους υπαλλήλους τους προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι.

«Όποτε είναι εφικτό, μπορεί κάποιος να εργαστεί ξανά από το σπίτι για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα, αρχικά σε εθελοντική βάση», εξήγησε ο Χάμπεκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος