Γερμανία: Αναχαίτιση ρωσικού αναγνωριστικού στη Βαλτική – Ρωσικές παραβιάσεις εναέριου χώρου Δανίας και Σουηδίας

Ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα οδήγησε σε συναγερμό τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία. Το περασμένο Σάββατο, δύο Eurofighters σηκώθηκαν από την αεροπορική βάση Laage στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, όταν εντοπίστηκε ρωσικό αναγνωριστικό στον διεθνή εναέριο χώρο ανοιχτά του νησιού Ruegen.

Τα γερμανικά Γιούροφάιτερ αναχαίτισαν το ρωσικό αεροσκάφος και το οδήγησαν στον διεθνή εναέριο χώρο μακριά από τη Γερμανία.

Παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αεροσκάφος κατήγγειλε και η Δανία. Όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Jeppe Kofod, την Κυριακή ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος εισήλθε στον εναέριο χώρο της Δανίας. Κάλεσε δε τον Ρώσο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί επίσημη διαμαρτυρία.

Παραβιάσεις του εναέριου χώρου της κατήγγειλε και η Σουηδία. Ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο ανατολικά του νησιού Bornholm της Δανίας στη Βαλτική Θάλασσα. Επίσης, στις αρχές Μαρτίου, τέσσερα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Σουηδίας.

Τόσο στη Σουηδία, όσο και στην Φινλανδία είναι σε εξέλιξη έντονη συζήτηση για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Στο Βερολίνο βρίσκονται σήμερα οι δύο γυναίκες πρωθυπουργοί των δύο χωρών, στις οποίες ο καγκελάριος Σολτς υποσχέθηκε ότι η Γερμανία θα στηρίξει την αίτησή τους, αν αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Βερολίνο/Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος