Γερμανία: Στο σπίτι με τα παιδιά ο σύζυγος της Μπέρμποκ, για να τη στηρίξει στα καθήκοντά της

Στο σπίτι με τα παιδιά θα μείνει ο σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, προκειμένου να τη διευκολύνει στην άσκηση των καθηκόντων της.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Γερμανικών Ταχυδρομείων, ο Ντάνιελ Χόλεφλαϊς, ο οποίος εργαζόταν ως λομπίστας στην εταιρία ταχυμεταφορών DHL, με μηνιαίες αποδοχές, σύμφωνα με την BILD, άνω των 10.000 ευρώ, έχει αποχωρήσει από τη θέση του από τον περασμένο Ιούλιο. Η ίδια η Μπέρμποκ, πριν από τις εκλογές, είχε δηλώσει ότι «είναι αυτονόητο ότι εφόσον αναλάβω κυβερνητικό αξίωμα, ο σύζυγός μου δεν θα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται».

Το ζευγάρι έχει δύο κόρες, 11 και 6 ετών, και ο Χόλεφλάϊς είχε ήδη από τις αρχές του χρόνου περιορίσει τις ώρες εργασίας του, προκειμένου να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις της οικογένειας. «Φεύγω πολύ νωρίς από το σπίτι και γυρίζω αργά το βράδυ. Ο σύζυγός μου είναι εκείνος που φροντίζει για το νηπιαγωγείο, το σχολείο, τις δουλειές του σπιτιού και το φαγητό», είχε δηλώσει τον περασμένο Μάιο η Μπέρμποκ.

Η νέα υπουργός Εξωτερικών, η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τη θέση, μιλώντας πρόσφατα σε εκπομπή του Ραδιοφώνου της Βρέμης, ανέφερε ότι η μεγάλη κόρη της είναι σε θέση να καταλάβει καλύτερα τη δουλειά της και τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνεπάγεται και τόνισε ότι, σε κάθε περίπτωση, θέλει τα παιδιά της να γνωρίζουν πού βρίσκεται όταν δεν είναι μαζί τους. Σε ό,τι αφορά το καθημερινό πρόγραμμα, σημείωσε ότι κάθε οικογένεια έχει δικό της σύστημα, καθώς «δεν υπάρχει ποτέ κάποιο μοντέλο που μπορεί κανείς να αντιγράψει 100%».

Πηγή: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος