Γερμανία – Σολτς: Μέτρα ανακούφισης και «συντονισμένη δράση» κατά της ακρίβειας

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, από το βήμα της Ομοσπονδιακής Βουλής κάλεσε τις εταιρίες καυσίμων να αποδώσουν στους πελάτες τα έσοδα από τις φορολογικές ελαφρύνσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τις ανατιμήσεις στις τιμές καυσίμων. «Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να διασφαλίσουν ότι δεν θα εκτοξεύονται οι τιμές στα ύψη, μετά την εφαρμογή μείωσης φορολογίας στα καύσιμα», είπε ο Σολτς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών.

Το πακέτο των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση για την ανακούφιση των πολιτών από την άνοδο του πληθωρισμού και των τιμών ενέργειας αγγίζει τα 30 δισεκατομμύρια. Στην Ομοσπονδιακή Βουλή παραδέχτηκε ότι δεν είναι το τέλος της προσπάθειας. Αλλά απέρριψε μία διαρκή εξαγγελία μέτρων. Ο καγκελάριος ξεκίνησε μία «συντονισμένη δράση» για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκαλείται από τις ανατιμήσεις στις τιμές ενέργειας και τον πληθωρισμό.

Πρόκειται για διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους παράγοντες της οικονομίας, τον Σύνδεσμο Εργοδοτών, την Ομοσπονδία Συνδικάτων για συντονισμό των δράσεων ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγαλύτερη πρόκληση για την οικονομία τις τρεις τελευταίες δεκαετίες από την επανένωση της Γερμανίας. Τα αποτελέσματα του κύκλου συναντήσεων που ξεκίνησε τη Δευτέρα αναμένονται το φθινόπωρο.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος