Γερμανία – Σολτς: Η ανατίναξη του φράγματος Καχόφσκα νέα διάσταση στον πόλεμο της Ουκρανίας – Γερμανική βοήθεια για τις πληγείσες περιοχές

ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Ο καγκελάριος της Γερμανίας καταδίκασε την ανατίναξη του φράγματος Καχόφσκα στη Χερσώνα της Ουκρανίας. «Η καταστροφή του φράγματος με τις τρομακτικές συνέπειες που έχει δείχνει μία νέα διάσταση», είπε ο Όλαφ Σολτς μιλώντας στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ» της Δυτικογερμανικής ραδιοτηλεόρασης WDR στο Βερολίνο. «Ταιριάζει στον τρόπο με τον οποίο διεξάγει αλύπητα η Ρωσία τον πόλεμο και αθροίζεται στα πολλά εγκλήματα στην Ουκρανία», τόνισε ο Σολτς. «Υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο χρόνο χρειαστεί», διαβεβαίωσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Υποστήριξη και αποστολή βοήθειας στην Ουκρανία μετά την ανατίναξη του φράγματος υποσχέθηκε και η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ. «Η καταστροφή του φράγματος στη νότια Ουκρανία είναι άλλη μια τρομερή και συγκλονιστική είδηση από την Ουκρανία. Καταστρέφοντας τις αστικές υποδομές, στερώντας τους ανθρώπους τα προς το ζην, καταστρέφοντας γη και φύση – όλα αυτά δείχνουν και πάλι απίστευτη βαρβαρότητα», αναφέρει η κα Φέζερ σε ανακοίνωσή της.

«Θα σταθούμε δίπλα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την καταστροφή εν μέσω του εγκληματικού επιθετικού πολέμου του Πούτιν. Πάνω από όλα, θέλουμε να βοηθήσουμε ώστε να μπορούμε να φροντίζουμε τους ανθρώπους από τις περιοχές που έχουν εκκενωθεί», τονίζει η Γερμανίδα υπουργός.

Σε πρακτικό επίπεδο, η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και βοήθειας «THW» προετοιμάζει εντατικά την παράδοση γερμανικής βοήθειας για την πληγείσα περιοχή, η οποία θα δρομολογηθεί «το συντομότερο δυνατόν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος