Γερμανία: Σκάνδαλο με μάσκες κορονοϊού σκιάζει το κυβερνών κόμμα CDU

Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Η κερδοσκοπία βουλευτών με τις μάσκες για τον κορονοϊό έχει μέχρι στιγμής δύο πρωταγωνιστές. Τον Βαυαρό βουλευτή της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Γκέοργκ Νούσλαϊν και τον χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Νίκολας Λοέμπελ. Και οι δύο έχουν παραδεχτεί ότι πήραν μέσω εταιριών τους προμήθεια εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ προωθώντας συγκεκριμένες παραγγελίες μασκών για τον κορονοϊό.

Οι δύο βουλευτές ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του CDU/CSU, η κοινοβουλευτική ηγεσία του κόμματος τους καλεί να παραιτηθούν και από τη βουλευτική τους έδρα. Και οι δύο όμως θέλουν να παραμείνουν βουλευτές για μερικούς ακόμη μήνες μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Όποιος κάνει δουλειές με την προστασία των ανθρώπων στην κρίση, δεν είναι εκπρόσωπος του λαού και πρέπει να εγκαταλείψει ταχύτατα το κοινοβούλιο», είπε ο νέος πρόεδρος του CDU Άρμιν Λάσετ. Ο πρόεδρος του CSU Μάρκους Ζέντερ ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους «να βάλουν όλα τα στοιχεία στο τραπέζι και να υποστούν τις συνέπειες».

Δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλοι βουλευτές με αντίστοιχη δραστηριότητα, o πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας Μπρινκχάους δήλωσε ότι γίνεται εσωτερική έρευνα.

Το σκάνδαλο της μάσκας επιβαρύνει τη συντηρητική Χριστιανική Ένωση μία εβδομάδα πριν τις εκλογές που διεξάγονται την Κυριακή σε δύο κρατίδια της Γερμανίας, τη Βάδη Βυρτεμβέργη και τη Ρηνανία Παλατινάτο. Και μάλιστα σε μια στιγμή που υποχωρεί παγγερμανικά η δημοτικότητα του κόμματος της Μέρκελ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος