Γερμανία: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων – Συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Για πρώτη φορά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία ξεπέρασε τις 100.000 σε μία ημέρα. Σύμφωνα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ RKI, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 112.323 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Ο δείκτης επταημέρου ανέβηκε στα 584,4 κρούσματα επί επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, πριν από μία εβδομάδα ήταν στα 407,5. Καταγράφηκαν επίσης 239 νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο, ο συνολικός αριθμός θυμάτων είναι 116.081 από την αρχή της πανδημίας.

Ο υπουργός Υγείας, Καρλ Λάουτερμπαχ, αναμένει περεταίρω έξαρση και προβλέπει την κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης «Όμικρον» στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η Ομοσπονδιακή Βουλή αναμένεται να ξεκινήσει την συζήτηση για τη θέσπιση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη Γερμανία. Τα κόμματα της κυβέρνησης του καγκελάριου Σολτς δεν θα καταθέσουν πρόταση νομοσχεδίου, καθώς στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού οι βουλευτές θα αποφασίσουν και θα ψηφίσουν κατά συνείδηση. Η πρώτη «αναγνωριστική συζήτηση» στην ολομέλεια του Μπούντεσταγκ θα γίνει εντός του Ιανουαρίου. Συγκεκριμένες προτάσεις νομοσχεδίων αναμένεται να υποβληθούν διακομματικά από βουλευτές στο Μπούντεσταγκ τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Υγείας Λάουτερμπαχ προσωπικά έχει ταχθεί υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Εάν θέλουμε να υποβάλλουμε σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο να είναι λειτουργικό, τότε θα πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο ίσως τον Μάιο», είπε ο Λάουτερμπαχ. Εάν κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη, θα πρέπει να κάνει τρεις κύκλους εμβολιασμού και αυτό θα κρατήσει μέχρι το Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. «Πρέπει να γίνει γρήγορα, για να αποκρουστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο», είπε ο υπουργός Υγείας.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί πλήρως με δύο δόσεις το 72,8% του πληθυσμού της Γερμανίας, ενώ το 47,6% έχει κάνει και την αναμνηστική, τρίτη δόση εμβολίου.

Βερολίνο/Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος