Γερμανία: Πλήγμα στη δημοτικότητα Μέρκελ λόγω ελληνικού μνημονίου και μεταναστευτικού

Η υποστήριξη προς τους συντηρητικούς της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ υποχώρησε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες λόγω των διαφωνιών στο εσωτερικό του κοινοβουλευτικού συνασπισμού σχετικά με ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ενώ και η δημοτικότητα της καγκελαρίου έχει υποστεί πλήγμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa δείχνει ότι ο συντηρητικός συνασπισμός της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Μέρκελ και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU) συγκεντρώνει ποσοστό 41%, δύο μονάδες λιγότερες από ό,τι μία εβδομάδα πριν.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), που μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο ενός “μεγάλου συνασπισμού” με τη Μέρκελ, παραμένουν στο 23%.

Το ριζοσπαστικό κόμμα Αριστερά (Die Linke) και το δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνουν 11% και 4% αντίστοιχα.

Το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα ψήφιζαν την Μέρκελ αν διεξάγονταν άμεσες εκλογές για την καγκελαρία έπεσε επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, στο 53%, σημειώνοντας υποχώρηση δύο ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο η Μέρκελ παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς καγκελαρίους μεταπολεμικά και, αν και ο αντίπαλός της του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κερδίζει δύο μονάδες, παραμένει μακράν δεύτερος με ποσοστό 14%.

Η Μέρκελ, που μεταβαίνει σήμερα στην πόλη Χαϊντενάου της ανατολικής Γερμανίας, όπου οι διαδηλώσεις εναντίον των προσφύγων μετατράπηκαν σε βίαια επεισόδια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αντιμετωπίζει επίσης την κριτική για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκαλεί το κύμα αιτούντων άσυλο που φθάνουν στη Γερμανία.

Οι επόμενες ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2017.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος