Γερμανία: Πανεθνική επιχείρηση κατά δικτύου δωρεών μέσω Telegram για το Ισλαμικό Κράτος

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε εφόδους σε όλη τη Γερμανία εναντίον φερόμενων μελών δικτύου που βοήθησε στη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Τέσσερις έφοδοι έγιναν σε διαμερίσματα στο Βερολίνο, ενώ συντονισμένες έρευνες διεξάγονται στην Κολωνία, το Βούπερταλ και τις περιοχές Μόνχενγκλαντμπαχ και Άαχεν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι ύποπτοι —τέσσερις γυναίκες και τρεις άνδρες, με γερμανική, τουρκική, μαροκινή και κοσοβική υπηκοότητα — συνελήφθησαν σε πέντε γερμανικά κρατίδια, ενώ έγιναν έρευνες σε 19 ακίνητα στη Γερμανία και ένα στην Ολλανδία, ανέφεραν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για υποστήριξη ξένης τρομοκρατικής οργάνωσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για παραβίαση της νομοθεσίας περί εξαγωγών.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι οι ύποπτοι ήταν «οικονομικοί διαμεσολαβητές» σε δίκτυο στο οποίο δύο υποστηρικτές του Iσλαμικού Κράτους στη Συρία είχαν ζητήσει δωρεές για την ομάδα μέσω Telegram από το 2020.

Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για την ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους και ειδικότερα σε μέλη της ομάδας που κρατούνται στη βόρεια Συρία, ανέφεραν οι εισαγγελείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, πρόσθεσαν, τα χρήματα επέτρεψαν στους κρατούμενους να φύγουν ή να μεταφερθούν λαθραία από τους καταυλισμούς Al-Hol και Roj.

Τουλάχιστον 65.000 ευρώ μεταφέρθηκαν στη Συρία από το χρηματοδοτικό δίκτυο.

Οι συλλήψεις της Τετάρτης συνδέονται με πολυάριθμες άλλες έρευνες σε περισσότερα από 90 άλλα ακίνητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος