Γερμανία: Οκτόμπερφεστ ξανά μετά από διετή διακοπή λόγω πανδημίας

Μετά από δύο χρόνια, το Μόναχο θα γιορτάσει και πάλι το «Οκτόμπερφεστ» (Oktoberfest). Ο Δήμαρχος Μονάχου, Ντίτερ Ράιτερ, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόφαση να πραγματοποιηθεί το «Οκτόμπερφεστ» μετά από τη διετή διακοπή λόγω της πανδημίας κορονοϊού. Και μάλιστα θα πραγματοποιηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό πρόσβασης από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Το «Οκτόμπερφεστ» είναι το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι στον κόσμο – πριν από την πανδημία προσέλκυε περίπου έξι εκατομμύρια επισκέπτες. Ακυρώθηκε το 2020 και το 2021 λόγω της Covid-19. Στα 200 και πλέον χρόνια ιστορίας του, υπήρξαν μεγαλύτερα διαλείμματα μόνο σε περιόδους πολέμου.

Στο μεταξύ, έχουν αρθεί όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, γεγονός που επιτρέπει πλέον να ρέει άφθονη η μπίρα στην Theresienwiese που πραγματοποιείται το «Οκτόμπερφεστ». Προς στιγμήν εξετάστηκε το ενδεχόμενο να επισπευσθεί η πραγματοοποίησή του για να μην συμπέσει με τον αναμενόμενο αυξημένο αριθμό μολύνσεων την περίοδο του φθινοπώρου, αλλά το σενάριο αυτό απορρίφθηκε.

Προσφάτως, μετά από εμφάνιση του δημάρχου του Κιέβου Vitali Klitschko στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου, προέκυψε και η συζήτηση περί συμβατότητας του πανηγυριού με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι διοργανωτές του «Οκτόμπερφεστ» επιχειρηματολόγησαν ότι βοηθά στην προώθηση της διεθνούς κατανόησης, όταν άνθρωποι από όλο τον κόσμο γιορτάζουν ειρηνικά. Και μία ακύρωση θα ενίσχυε τον αρχηγό του Κρεμλίνου Βλαντιμίρ Πούτιν, πιστοποιώντας τη δύναμή του.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος