Γερμανία: Ο υπ. Άμυνας Μπόρις Πιστόριους ανακοινώνει αύξηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

Σύνοψη
  • Στα 500 εκατ. ευρώ το ύψος του πακέτου βοήθειας στην Ουκρανία

Η Γερμανία θα ενισχύσει την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας στον πόλεμο με τη Ρωσία με περαιτέρω παραδόσεις πυρομαχικών. Για το σκοπό αυτό, θα παραδοθούν 10.000 βλήματα πυροβολικού από τα αποθέματα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Μπούντεσβερ), δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους (SPD) την Τρίτη (19/3) σε συνάντηση της αποκαλούμενης ομάδας επαφής της Ουκρανίας στην αμερικανική βάση αεροπορίας στο Ραμστάιν στο κρατίδιο Ρηνανία Παλατινάτο.

Ανταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Το ύψος του πακέτου είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία θα είχε ήδη παράσχει στην Ουκρανία φέτος στήριξη ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στα 500 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται και εκείνα που δίνει η Γερμανία στο πλαίσιο τσέχικης πρωτοβουλίας για την αγορά πυρομαχικών για να χρηματοδοτηθεί η αγορά 180.000 οβίδων πυροβολικού. Η Γερμανία προτίθεται επίσης να ρυθμίσει σε εθνικό επίπεδο τη χορήγηση 100.000 πυρομαχικών. Τα 180.000 βλήματα είναι μεσοπρόθεσμη βοήθεια από το καλοκαίρι, τα 100.000 θα είναι μακροπρόθεσμη βοήθεια.

Ως μέρος του γερμανικού πακέτου θα παραδοθούν επιπλέον 100 τεθωρακισμένα οχήματα για το πεζικό και 100 οχήματα μεταφοράς, είπε ο Πιστόριους. Τα οχήματα προορίζονται για την ενίσχυση της κινητικότητας στο πεδίο της μάχης και της υλικοτεχνικής αντοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος