Γερμανία: Ο Σολτς νικητής και στην δεύτερη τηλεμαχία

Βερολίνο, ΑνταπόκρισηΓιώργος Παππάς

Νικητής και στη δεύτερη τηλεοπτική αναμέτρηση βγήκε ο υποψήφιος καγκελάριος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Όλαφ Σολτς. Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές στη Γερμανία διατηρεί το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ και πράσινης Αναλένα Μπέρμποκ.

Ο Όλαφ Σολτς έκανε την ανατροπή και μπαίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις μπαίνει στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Και στην χθεσινοβραδινή δεύτερη τηλεμαχία με τον χριστιανοδημοκράτη υποψήφιο Άρμιν Λάσετ και την πράσινη Αναλένα Μπέρμποι κέρδισε τις εντυπώσεις.

Μετά από μιάμιση ώρα τηλεμαχίας στα δημόσια κανάλια ARD και ZDF οι πρώτες μετρήσεις έδειξαν ότι οι Γερμανοί τον θεωρούν ικανότερο για την καγκελαρία με απόσταση από τους άλλους δύο και πειστικότερο στα επιχειρήματα και την εμφάνιση. Το χθεσινό ντιμπέιτ βοήθησε και τον Άρμιν Λάσετ να εμφανιστεί μαχητικός και επιθετικς στον Σολτς και να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά δεν έφερε την ανατροπή του κλίματος που περίμεναν πολλοί στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Ο υποψήφιος του CDU-CSU αυτοπροβλήθηκε ως μελλοντικός «καγκελάριος της εμπιστοσύνης»  που θα μειώσει τη γραφειοκρατία για να δώσει ώθηση στη χώρα. Η «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ εμφανίστηκε ως η υποψήφια της αλλαγής για μία κυβέρνηση που θα λειτουργεί έγκαιρα για την προστασία το κλίματος. Ο σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς προέκρινε το στόχο της κοινωνικής συνοχής, με αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 12 ευρώ αλλά και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης της χώρας με ορίζοντας 15ετίας.

Στις δημοσκοπήσεις παγιώνεται η τάση των τελευταίων εβδομάδων και ημερών, ο Σολτς με το SPD κρατάει την πρωτιά, ενώ η συντηρητική Χριστιανική Ένωση υποχωρεί στη δεύτερη θέση και αγγίζει το 20%, και οι Πράσινοι πέφτουν κάτω από 20%.

Το τελεταίο τηλεοπτικό ραντεβού των τριών υποψηφίων είναι την επόμενη Κυριακή, μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος