Γερμανία: Νικητής ο Σολτς και στο τρίτο ντιμπέιτ – Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση (video)

Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Με την τρίτη και τελευταία μονομαχία των υποψηφίων για την καγκελαρία η Γερμανία μπήκε στην τελευταία εβδομάδα του προεκλογικού αγώνα. Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Όλαφ Σολτς διατηρεί το προβάδισμα, και κέρδισε τις εντυπώσεις και στο χθεσινό ντιμπέιτ.

Οι μνηστήρες της καγκελαρίας Όλαφ Σολτς SPD, Άρμιν Λάσετ CDU/CSU και η «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ είχαν την τελευταία ευκαιρία να κερδίσουν τους αναποφάσιστους, στο τρίτο ντιμπέιτ για το ιδιωτικό κανάλι Pro7. Με την ελληνικής καταγωγής Λίντα Ζερβάκη μία εκ των δύο δημοσιογράφων που διηύθυναν το ντιπέιτ. Ο Όλαφ Σολτς εμφανίστηκε με τον αέρα του αντι-καγκελάριου, η Αναλένα Μπέρμποκ ήταν ιδιαίτερα μαχητική κυρίως απέναντι στον συντηρητικό Άρμιν Λάσετ.

Η δημοσκόπηση του ιντιτούτου «forsa» αμέσως μετά το ντιμπέιτ ανέδειξε νικητή του τον σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς με 42%, σε απόσταση από τον χριστιανοδημοκράτη Άρμιν Λάσετ και την «πράσινη» Αναλένα Μπέρμποκ με 25%.

Ελάχιστη έως καμία αναφορά δεν έγινε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών κρίσεων.

Η κοινωνική πολιτική κυριάρχησε στη χθεσινή αναμέτρηση εκεί φάνηκε και το κοινό μέτωπο του Σολτς με την Μπέρμποκ απέναντι στον Λάσετ. Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες θα είναι προνομιακοί εταίροι για το συνασπισμό των κομμάτων που θα χρειαστεί να σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Ο Λάσετ προβάλει το «μπαμπούλα» της αριστερής στροφής με την ενδεχόμενη συμμετοχή της μετα-κομμουνιστικής Αριστεράς στην κυβέρνηση.

Κοινός παρονομαστής και των τριών είναι ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με το ακροδεξιό AfD, αλλά τα υπόλοιπα σενάρια είναι αρκετά, θα χρειαστούν τρία κόμματα για την κυβέρνηση και το μόνο σίγουρο σήμερα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις θα πάρουν χρόνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος