Γερμανία: Κύπρος και Ισπανία στις χώρες υψηλού δείκτη κρουσμάτων – Yποχρέωση καραντίνας για τους ταξιδιώτες

Aνταπόκριση – Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Η Γερμανία αναμένεται να χαρακτηρίσει την Κύπρο σε χώρα υψηλού δείκτη κρουσμάτων για τον κορονοϊό. Στην κατηγορία αυτήν κατατάσσονται οι χώρες που έχουν δείκτη επταημέρου πάνω από 200 κρούσματα σε 100.000 κατοίκους επί επτά ημέρες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν από την Κύπρο στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ και μετά την είσοδό τους να μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες. Η καραντίνα μπορεί να διακοπεί με δεύτερο αρνητικό τεστ στις πέντε ημέρες μετά την είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου (όμιλος “Funke“), μαζί με την Κύπρο η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατατάξει και ολόκληρη την Ισπανία στην κατηγορία των χωρών υψηλού δείκτη κρουσμάτων.

Στη Γερμανία, μετά από διαρκή πτώση τις προηγούμενες εβδομάδες, σημειώνεται ελαφρά αύξηση των κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο διαπιστώθηκαν 949 νέα κρούσματα, 300 περισσότερα απ’ ότι την προηγούμενη εβδομάδα. Ο δείκτης θετικότητας 7ημέρου ανέβηκε από το 5,2 χθες στο 5,5 σήμερα. Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο Υγείας αποφεύγει να μιλήσει για αναστροφή της πτωτικής τάσης που είχε καταγραφεί τους τελευταίους μήνες. Η αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται στην εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» που είναι πολλαπλάσια μεταδοτικός.

Μετά την υποχώρηση της πανδημίας στη Γερμανία τις προηγούμενες εβδομάδες, η τοπική πρωθυπουργός της Ρηνανίας Παλατινάτου, Malu Dreyer, υποστηρίζει τη μεγαλύτερη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. «Έχουμε την υποχρέωση έναντι των πολιτών να άρουμε τους περιορισμούς, όταν δεν υπάρχει άμεσα κίνδυνος να παραλύσει το σύστημα υγείας», είπε η Dreyer.

Αντίθετα, ο πρόεδρος της Διεπιστημονικής Ένωσης ΜΕΘ και Εκτάκτων Περιστατικών, Gernot Marx, επισήμανε ότι, όσο το ποσοστό των εμβολιασθέντων δεν έχει φτάσει στο 85% των ενηλίκων δεν πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί και η υποχρέωση μάσκας». Πρόσθεσε ότι μόνον με ένα ποσοστό εμβολιασμένων 85% των πολιτών άνω των 18 ετών μπορεί να θεωρηθεί λήξασα η πανδημία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος