Η πανδημία του κορονοϊού τελείωσε, δήλωσε ο επικεφαλής της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko) Τόμας Μέρτενς, επισημαίνοντας ότι ο ιός έχει ενδημική μορφή.
Ο κ. Μέρτενς τόνισε σήμερα μιλώντας στη Βαυαρική Ραδιοφωνία (BR) ότι ο ιός δεν έχει πλέον χαρακτήρα πανδημίας, σε αντίθεση τόσο με τον υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας που εξακολουθούν να μιλούν για πανδημία.
Ο επικεφαλής της Stiko, ο οποίος έχει κατ’ επανάληψη διαφωνήσει με την πολιτική του υπουργείου Υγείας, τόνισε πάντως ότι ο ιός θα παραμείνει και τις επόμενες γενιές και συνέστησε σε όσους κινδυνεύουν, «να προστατεύονται». Τάχθηκε δε υπέρ της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους, ενώ σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας μόνο των ευπαθών, οι οποίοι, όπως είπε, ενδεχομένως να πρέπει να εμβολιάζονται ετησίως, με προσαρμοσμένα εμβόλια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος