Γερμανία: Φοβούνται ότι το Telegram χρησιμοποιείται και για διάπραξη εγκλημάτων

Την μετατροπή της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σε ένα «μέσο ριζοσπαστικοποίησης» φοβούνται οι Γερμανικές Αρχές Ασφαλείας, με αξιωματούχο τους να αναφέρει ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας για να ερευνήσει ενέργειες ατόμων που είναι ύποπτα για διάπραξη εγκλημάτων.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματικής Αστυνομίας της Γερμανίας προειδοποίησε ότι η εφαρμογή χρησιμοποιείται ούτως ώστε να στοχεύσει πολιτικούς, επιστήμονες και γιατρούς για τον ρόλο τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η πανδημία του κορονοϊού συνέβαλε στο να ριζοσπαστικοποιηθούν οι άνθρωποι στο Telegram, να απειλούν και ακόμη και να δημοσιεύουν εκκλήσεις για δολοφονία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Holger Muench.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η ειδική ομάδα θα επιδιώξει την επικοινωνία με το Telegram αλλά και θα λάβει μέτρα εάν αυτή δεν ανταποκριθεί όπως πρέπει.

Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική κυβέρνηση προσπαθεί εδώ και χρόνια, όχι ιδιαίτερα επιτυχημένα, να πείσει τους διαχειριστές του Telegram να συμμορφωθούν με τους κανόνες στη χώρα περί κατάργησης παράνομου περιεχομένου.

Πάντως, τον περασμένο μήνα, η γερμανική αστυνομία πραγματοποίησε επιδρομές στη Σαξονία μετά από αναφορές στα ΜΜΕ ότι μια ομάδα πολιτών στο Telegram δρομολογούσε τη δολοφονία του κυβερνήτη Michael Kretschmer, και άλλων μελών της τοπικής κυβέρνησης.

Τα μέλη της ομάδας φέρονται να μοιράζονταν σχέδια που αφορούσαν στην απόρριψη των εμβολιασμών και τις πολιτικές της εκεί κυβέρνησης για τον κορονοϊό.

Πηγή: Associated Press

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος