Γερμανοί επιστήμονες για θρομβώσεις από τα εμβόλια: “Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί”

Η σπάνια επιπλοκή θρομβώσεων που έχει καταγραφεί σε 309 ανθρώπους από τα 33 εκατομμύρια που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και της J&J προκαλώντας 56 θανάτους, οφείλεται στο γενετικό υλικό του ιού που εισέρχεται στον πυρήνα κυττάρων, ανακοίνωσαν Γερμανοί επίστήμονες. Αντίθετα, οι φορείς αδενοϊού περιορίζονται στο κυτταρικό υγρό, στα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως υποστήριξαν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, ο Rolf Marschalek, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Goethe της Φρανκφούρτης, δήλωσε ότι ο λόγος που ένα άτομο στις 100.000 παρουσιάζει θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό, σχετίζεται με τον τρόπο που μεταφέρεται ακίδα πρωτεΐνης του κορονοϊού στο σώμα.

Αντίθετα, εμβόλια που βασίζονται σε mRNA, όπως τα τρυπήματα που αναπτύχθηκαν από την BioNTech / Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό της αιχμής στο κυτταρικό υγρό και δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα.

«Όταν γονίδια ιών βρίσκονται στον πυρήνα μπορεί να υπάρξουν προβλήματα »

Σύμφωνα με την γερμανική έρευνα, τα κύτταρα της πρωτεΐνης των εμβολίων είτε συγκολλούνται είτε διαχέονται, μέσα στον κυτταρικό πυρήνα δημιουργώντας μεταλλαγμένες εκδοχές, οι οποίες δεν μπορούν να συνδεθούν με την κυτταρική μεμβράνη όπου γίνεται η ανοσοποίηση.

Οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες στη συνέχεια εκκρίνονται από κύτταρα στο σώμα, προκαλώντας θρόμβους αίματος, σύμφωνα με τη θεωρία του Marschalek.

Αντίθετα, εμβόλια που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως αυτά που αναπτύχθηκαν από τις BioNTech/Pfizer και Moderna, παρέχουν το γενετικό υλικό στο κυτταρικό υγρό και δεν εισέρχεται ποτέ στον πυρήνα.

Ο καθηγητής πιστεύει ότι το πρόβλημα με τα εμβόλια αυτά μπορεί να λυθεί εάν οι προγραμματιστές καταφέρουν να τροποποιήσουν την αλληλουχία της ακίδας της πρωτεΐνης για να αποτρέψουν τη διάσπασή της.

«Η J&J προσπαθεί να βελτιστοποιήσει το εμβόλιό της τώρα»

Η Johnson&Johnson  ήδη επικοινώνησε με το εργαστήριο του Marschalek, τονίζοντας ότι η εταιρεία υποστηρίζει “τη συνεχή έρευνα και συνεργάζεται με εμπειρογνώμονες και τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές”.

Δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν ανακοίνωση από την βρετανοσουηδική εταιρεία Astrazeneca.

Ο Γερμανός ερευνητής  γνωστοποίησε ότι δεν έχει συζητήσει ακόμα με την AstraZeneca. «Ποτέ δεν επικοινώνησαν με μας, άρα δεν έχουμε μιλήσει μαζί τους, αλλά αν το πράξουν, μπορώ να τους πω τι να κάνουν για να βελτιώσουν το εμβόλιο τους», πρόσθεσε.

«Τα ευρήματά τους εξέπληξαν, γιατί κανείς δεν σκεφτόταν ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το πρόβλημα», υπογράμμισε.

Στην Ευρώπη, τουλάχιστον 142 άτομα έχουν παρουσιάσει θρόμβωση από τα 16 εκατομμύρια που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ορισμένοι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η θεωρία του Γερμανού είναι μια από τις πολλές και ότι χρειάζονται περαιτέρω αποδείξεις για να τεκμηριωθεί.

«Δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη για τον ρόλο της πρωτεΐνης στις θρομβώσεις» ,

δήλωσε ο Johannes Oldenburg, καθηγητής ιατρικής μετάγγισης στο πανεπιστήμιο της Βόννης, εκτιμώντας ότι  “αυτή είναι ακόμη μια υπόθεση που πρέπει να αποδειχθεί με πειραματικά δεδομένα.”

Η πρωτεΐνη-ακίδα στο εμβόλιο της J&J στατιστικά συνδέεται με λιγότερες  θρομβώσεις συγκριτικά με το εμβόλιο της  AstraZeneca.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, μόλις οκτώ από τους 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους που εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της J&J ανέφεραν τη σπάνια παρενέργεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος