Γερμανία: Θέλει επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία μετά τη θηριωδία στη Μπούκα

Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία και ταχύτερο εξοπλισμό της Ουκρανίας θέλει η γερμανική κυβέρνηση, μετά τις θηριωδίες στην ουκρανική πόλη Μπούκα.

Ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, κατηγόρησε τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου και ανακοίνωσε περαιτέρω κυρώσεις κατά της Μόσχας. «Η δολοφονία αμάχων είναι έγκλημα πολέμου. Πρέπει να διερευνήσουμε τα αποτρόπαια αυτά τα εγκλήματα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», είπε ο Σολτς. «Με τους συμμάχους θα αποφασίσουμε για περαιτέρω μέτρα τις επόμενες ημέρες. Ο Πούτιν και οι υποστηρικτές του θα νιώσουν τις συνέπειες», είπε ο Σολτς. Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, ενισχύοντας την άμυνά της κατά της Ρωσίας.

Ο αντικαγκελάριος, υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ζήτησε επίσης να ενισχυθούν γρήγορα οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, Αλλά απορρίπτει, όπως και ο καγκελάριος Σολτς, ένα άμεσο ενεργειακό εμπάργκο στη Ρωσία. Ο πρόεδρος του SPD, Λαρς Κλινκμπάιλ, σημείωσε σχετικά ότι «δεν πρόκειται μόνο για τις συνέπειες στη βιομηχανία, αλλά και στην κοινωνική συνοχή στην Γερμανία».

Αντίθετα, υπέρ του τερματισμού των εισαγωγών ενέργειας από τη Ρωσία τάχθηκε η υπουργός Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ. «Μετά τα γεγονότα στη Μπούκα, το θέμα των ενεργειακών προμηθειών πρέπει επίσης να είναι θέμα συζήτησης για περαιτέρω συνέπειες», είπε η Λάμπρεχτ.

Αβεβαιότητα συνεχίζει να υπάρχει σχετικά με τον εκβιασμό της Ρωσίας για πληρωμές του φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ρούβλια. «Τα ιδιωτικά συμβόλαια ισχύουν και προβλέπουν πληρωμές σε ευρώ και δολάρια», εξήγησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας στο Βερολίνο. Σημείωσε ότι η Gasprom έχει από τον Πούτιν διορία μέχρι τις 10 Απριλίου να καθορίσει τον τρόπο που θα υλοποιήσει το διάταγμα για πληρωμές σε ρούβλια. «Δεν είναι δική μας αποστολή να προσδιορίσουμε τί θα κάνει , είμαστε σε συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους», είπε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος