Γερμανία: Επεισόδια σε νέα διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, συγκρούστηκαν με αστυνομικούς στο Μαγδεμβούργο.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέταξαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

Περίπου 2.500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μαγδεμβούργο, σε μία από τις πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μόνο το 71,2 τοις εκατό των Γερμανών είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στη Δυτική Ευρώπη.

Οι κοινωνικές συγκεντρώσεις σε όλη τη Γερμανία έχουν περιοριστεί σε δέκα άτομα από τις 28 Δεκεμβρίου και δεν υπήρχε εξαίρεση για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα νυχτερινά κέντρα παραμένουν κλειστά και η είσοδος σε μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ επιτρέπεται σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους οι διαδηλωτές προσπάθησαν να αποφύγουν την απαγόρευση συναθροίσεων και να διαδηλώσουν είναι να προσποιούνται ότι οι πορείες τους δεν είναι τίποτα άλλο από περιστασιακές «βόλτες» που κάνουν μαζί. Την περασμένη εβδομάδα στη βαυαρική πόλη Schweinfurt, ένα τετράχρονο αγόρι δέχτηκε σπρέι πιπεριού μέσα στο καροτσάκι του, καθώς κατέληξε σε επεισόδια διαμαρτυρία κατά του lockdown.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: 42 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της Covid-19 κατά λάθος με δόση ενηλίκων

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος