Γερμανία: Εισβολή σε δωμάτιο – οπλοστάσιο και σύλληψη 16χρονου – Δύο σχολεία στους «στόχους» του

Η αστυνομία στο κρατίδιο της ‘Εσσης απέτρεψε πιθανή επίθεση σε δύο σχολεία συλλαμβάνοντας 16χρονο μαθητή, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπλα και κείμενα ακροδεξιάς, ξενοφοβικής και αντισημιτικής θεωρίας.

Οι ειδικές δυνάμεις SEK της αστυνομίας εισέβαλαν τα ξημερώματα στο διαμέρισμα της οικογένειας του 16χρονου στην πόλη Έσσεν. Στο δωμάτιο του νεαρού, ο οποίος κοιμόταν, βρέθηκαν πυροβόλα όπλα, μία βαλλίστρα, 16 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, υλικά κατασκευής βόμβας και εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ, η αστυνομία είχε λάβει μια πληροφορία ότι ο νεαρός σχεδίαζε φονική επίθεση στο γυμνάσιό του στο προηγούμενο σχολείο του, ενώ, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, ο ύποπτος αντιμετωπίζει «τεράστια ψυχολογικά προβλήματα και αυτοκτονικές τάσεις».

Ο κ. Ρόιλ περιέγραψε μάλιστα τα κείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του 16χρονου ως «κραυγή για βοήθεια από έναν απελπισμένο νεαρό», αλλά ξεκαθάρισε ότι «σήμερα η αστυνομία απέτρεψε πιθανότατα έναν εφιάλτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος