Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση-αμόκ στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης τη Δευτέρα, με δύο νεκρούς, μαζί με τον δράστη, και τρεις τραυματίες.

Ένοπλος εισέβαλε στην αίθουσα της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου την ώρα παράδοσης και άρχισε να πυροβολεί με μακρύκανο όπλο αδιάκριτα εναντίον των φοιτητών. Τραυμάτισε τέσσερα άτομα. Μία γυναίκα που τραυματίστηκε βαριά, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά της. Νεκρός είναι και ο δράστης, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο δράστης φέρεται να αυτοκτόνησε με το ίδιο του το όπλο στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο δράστης ήταν φοιτητής ο ίδιος και ήταν οπλισμένος και με άλλα όπλα.

Γερμανία: Δύο νεκροί σε επίθεση-αμόκ στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης
AP Photo/Michael Probst

Η ευρύτερη περιοχή «Νόιεν-χάιμερ Φελντ» μπροστά από την πύλη στην ιστορική πόλη της Χαϊδελβέργης όπου βρίσκεται η Ιατρική Σχολή όπως και άλλες τεχνικές σχολές του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, έμεινε για πολλές ώρες αποκλεισμένη από την αστυνομία για να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση στα αυτοκίνητα πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης δεν είχε άλλους συνεργούς και αργά το απόγευμα σήμανε λήξη συναγερμού. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα αυτής της επίθεσης-αμόκ. Πάντως, ο δράστης δεν φαίνεται να έχει πολιτικά ή θρησκευτικά κίνητρα.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Γεωργίας, Τζεμ Έτζντεμιρ, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της Βάδης Βυρτεμβέργης σε μήνυμά του στο Twitter μίλησε για «συγκλονιστική είδηση» και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και το προσωπικό του πανεπιστημίου.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος