Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ – Ο Σταϊνμάιερ καταδίκασε τις αντισημιτικές εκδηλώσεις (video)

Ανταπόκριση-Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, καταδίκασε τις αντισημιτικές εκδηλώσεις και την πυρπόληση σημαιών του Ισραήλ σε συγκεντρώσεις στη Γερμανία. «Πρόκειται όχι μόνον για κατάχρηση του δικαιώματος διαδήλωσης, αλλά και για ποινικά αδικήματα, τα οποία διώκονται», γράφει ο Σταϊνμάιερ σε άρθρο του στη σημερινή εφημερίδα «Bild».

«Τίποτα δεν δικαιολογεί την απειλή κατά της ζωής Εβραίων στη Γερμανία είτε τις επιθέσεις σε συναγωγές σε γερμανικές πόλεις», προσθέτει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ζήτησε μεγαλύτερη προστασία των Συναγωγών στη Γερμανία, τονίζοντας ότι υπάρχει «μηδενική ανοχή» στις επιθέσεις αυτές.

Στον απόηχο της κλιμάκωσης των επιχειρήσεων μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, πραγματοποιήθηκαν αντι-ισραηλινές συγκεντρώσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις, στις οποίες διαδηλωτές πυρπόλησαν σημαίες του Ισραήλ μπροστά και σε εβραϊκές συναγωγές. Στο Gelsenkirchen της βορειοδυτικής Γερμανίας οι διαδηλωτές φώναζαν αντισημιτικά συνθήματα, η αστυνομία παρενέβη και διέλυσε τη συγκέντρωση. Στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU στο Βερολίνο άγνωστοι έκλεψαν τη σημαία του Ισραήλ που είχε υψωθεί και η οποία αντικαταστάθηκε σήμερα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος