Γερμανία: Δεν αναγνωρίζεται ο εμβολιασμός με SputniΚ – Μέρκελ και Μητσοτάκης το συζήτησαν στη Σύνοδο Κορυφής

Array
Βερολίνο, Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Η Γερμανία αναγνωρίζει μόνον τα αδειοδοτημένα από την ΕΕ εμβόλια κορονοϊού. Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται εκείνοι που έχουν εμβολιαστεί με τα συγκεκριμένα εμβόλια που έχουν άδεια στην ΕΕ. Τα αδειοδοτημένα στην ΕΕ εμβόλια είναι: Pfizer/BionTech, J&J, Moderna και AstraZeneca. Σε αυτά δεν ανήκει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik αποσαφήνισε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε ερώτηση της ΕΡΤ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Υγείας διευκρίνισε ότι δεν αναγνωρίζονται ως εμβολιασμένοι, όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο Sputnik, ακόμη και αν ταξιδεύουν στη Γερμανία από άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ όπως η Ουγγαρία. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει προχωρήσει σε μαζική χορήγηση του ρωσικού εμβολίου.

Απαντώντας στο ίδιο ερώτημα της ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Steffen Seibert, είπε ότι η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μίλησε για το ζήτημα των εμβολίων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη διάρκεια του Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ την περασμένη εβδομάδα. Η ίδια η καγκελάριος είπε επ΄αυτού: «Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος με διαβεβαίωσε εκ νέου ότι άτομα που έχουν εμβολιαστεί με άλλα εμβόλια όπως Sputnik και ταξιδεύουν στην Ελλάδα υπόκεινται σε πρόσθετους ελέγχους και τεστ. Είναι ευαίσθητος στο ζήτημα αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος