Γερμανία: Χωρίς συμφωνία για τους πυρηνικούς σταθμούς η συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε αργά χθες το βράδυ η νέα συνάντηση μεταξύ του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, του υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και του υπουργού Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ με αντικείμενο το μέλλον των τριών πυρηνικών σταθμών που απομένουν σε λειτουργία. Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα.

«Θα λύσουμε το πολύ συγκεκριμένο πρακτικό ζήτημα πολύ σύντομα, εντός της επόμενης εβδομάδας», δήλωσε την Παρασκευή ο καγκελάριος, ενώ ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Λαρς Κλινγκμπάιλ είχε τονίσει ότι ανέμενε το θέμα να ξεκαθαρίσει έως χθες.

Οι Πράσινοι, από την πλευρά τους, αποφάσισαν χθες στο Συνέδριό τους στη Βόνη ότι θα ζητήσουν την διατήρηση των πυρηνικών σταθμών Isar 2 και Νεκαρβεστχάιμ 2 σε εφεδρεία έως την 15η Απριλίου του 2023. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας, επισημαίνεται στο ψήφισμα των Πρασίνων.

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) όμως τάσσονται υπέρ της διατήρησης των τριών σταθμών σε λειτουργία τουλάχιστον μέχρι το 2024 και ζητούν ακόμη και την ενεργοποίηση σταθμών που έχουν ήδη κλείσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος