Εμφύλιο στη Γερμανία σχεδίαζαν αρνητές του κορονοϊού και ακραίοι εθνικιστές — Συλλήψεις μετά από εκτεταμένες έρευνες

Βερολίνο — Ανταπόκριση Γιώργος Παππάς

Αρνητές της πανδημίας κορoνοϊού, αντιεμβολιαστές και ακραίοι εθνικιστές σχεδίαζαν τη δημιουργία εμφυλιοπολεμικών συνθηκών στη Γερμανία και την απαγωγή πολιτικών προσώπων, όπως του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Οι γερμανικές αρχές, μετά από εκτεταμένες έρευνες συνέλαβαν μέλη ομάδας που σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και απαγωγές πολιτικών προσώπων. Την υπόθεση ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Γενική Εισαγγελία και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος του κρατιδίου Ρηνανία Παλατινάτο, πραγματοποίησαν συντονισμένες έρευνες και σε άλλα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας. Τέσσερις ύποπτοι ηλικίας 41 έως 55 ετών συνελήφθησαν, εις βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Οι έρευνες στρέφονται εναντίον 12 ατόμων που είχαν συγκροτήσει στο δίκτυο επικοινωνίας Telegram την ομάδα «Ενωμένοι Πατριώτες» και προετοίμαζαν την «Επιχείρηση Κλαμπάουτερμαν». Από την επικοινωνία τους προκύπτει ότι σχεδίαζαν να καταστρέψουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, γραμμές ηλεκτροδότησης και υποσταθμούς, προκειμένου να προκαλέσουν διακοπή ρεύματος σε όλη τη χώρα. «Στόχος των κατηγορουμένων ήταν να προκληθούν συνθήκες εμφυλίου πολέμου και τελικά να ανατρέψουν το δημοκρατικό σύστημα στη Γερμανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Γενικής Εισαγγελίας. Επίσης, στα σχέδια της ομάδας ήταν «η απαγωγή γνωστών δημοσίων προσώπων», ονομαστικά αναφέρεται ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός είχε δεχτεί επανειλημμένα απειλές.

Οι έρευνες εναντίον της ομάδας είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο. Την Τετάρτη έγινε έφοδος τουλάχιστον σε 20 ακίνητα σε Ρηνανία-Παλατινάτο, Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βραδεμβούργο, Βαυαρία, Κάτω Σαξονία, Βόρεια-Ρηνανία-Βεστφαλία, Σαξονία, Σλέσβικ-Χολστάιν και Θουριγγία. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 270 αξιωματικοί, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών μονάδων. Κατασχέθηκαν όπλα, πυρομαχικά, μετρητά, ράβδοι χρυσού και ασημένια νομίσματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος