Γερμανία: Αυστηρά & χαλαρά μέτρα εισόδου -Εντός του μήνα η κυριαρχία του Δέλτα στελέχους εκτιμά ο υπ. Υγείας

Βερολίνο: Ανταπόκριση: Γιώργος Παππάς

Στη Γερμανία αναμένεται εντός του Ιουλίου να κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα» στα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε ποσοστό 70%-80%, εκτίμησε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν. Το 55% των Γερμανών έχουν λάβει μία δόση εμβολίου. Πρόκειται για τα 2/3 των ενηλίκων που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον μία φορά.

Το 37,3% έχουν λάβει διπλή δόση εμβολίου, είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Επίσης το 7% των παιδιών 12 – 18 ετών έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου.

Από σήμερα ισχύουν χαλαρότερα μέτρα εισόδου στη Γερμανία για χώρες που έχουν δείκτη επταημέρου κάτω από 200 νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες. Πρόκειται για περίπου 80 χώρες.

Αντίθετα, για τις χώρες που έχουν ευρεία εξάπλωση της μετάλλαξης ισχύει υποχρεωτική καραντίνα ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί, η οποία δεν μπορεί να διακοπεί με μεταγενέστερο αρνητικό τεστ. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για τη Μεγάλη Βρετανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία. Ο υπουργός Υγείας Γιενς Σπαν είπε ότι τα μέτρα αυτά θα αρθούν όταν θα μεταβληθεί η επιδημιολογική εικόνα τόσο στις συγκεκριμένες χώρες, όσο και στη Γερμανία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία δεν θα εφαρμόσει σταθερούς και συνεχείς συνοριακούς ελέγχους στα χερσαία σύνορα της χώρας. Αντίθετα, θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος